Sonore Audio

Impressies


Vinyl Ivan ontmoet Cock van der Weiden
01-07-2018

Sonore Audio Platenspeler Snaar

Inleiding

Op vrijdag 1 juni 2018 bezoek ik nogmaals Cock van der Weiden van Sonore Audio om te kijken naar zijn spannende vorderingen. De man zit altijd vol met ideeën en hij maakt nu stappen om zijn ultieme platenspeler verder te perfectioneren met een nieuwe draaitafel snaar. De platenspeler zelf is in productie. De oplevering zal snel geschieden. Thuis draait hij nog met het prototype van de platenspeler, maar dat zal snel veranderen als ik hem goed begrijp.

Ombouw van de blumenhofer FS2 door Cock van der Weiden
31-10-2017

Ombouw van de blumenhofer FS2 door Cock van der Weiden

En hoe klinken ze nu? Toen Cock (bijna) klaar was met zijn werk heb ik de Blumenhofers voor het eerst bij hem thuis gehoord: kippenvel.

Vinyl Ivan ontmoet Cock van der Weiden voor de 2de keer
09-08-2017

Sonore Audio Platenspeler

 
 

Op woensdag 9 augustus 2017 werd het tijd om voor een tweede keer af te zakken naar Rotterdam. Cock van der Weiden van Sonore Audio had enkele nieuwe modificaties verricht aan zijn KEF LS50, maar bovenal zou zijn eigen ontworpen platenspeler demonstratie klaar staan.

RobX en Mumsoft van het High End Forum op bezoek bij Sonore Audio
05-02-2017

Gisteren samen met Rob naar Cock geweest. Cock had me een keer uitgenodigd, Rob had ook wel zin, en omdat één plus één drie is (toch minstens tweeënhalf!), zaten we afgelopen middag transfixed op de vintage bank die Cock in de huiskamer heeft staan. Wie wel eens bij Cock in diens stulp is geweest, weet dat die het midden houdt tussen uitdragerij en audiomuseum uit de jaren vijftig, en dat je je ogen er uitkijkt.

THE BATTLE: LIVE VERSUS ANALOG met AKO TAHER, Music2 en Sonore Audio
22-01-2017

 

Donderdag 19 januari werd ik gebeld door Cock van der Weiden met de vraag of ik foto's wilde komen maken bij een uniek evenement bij Gallery RITSART in Maassluis. Tijdens een tentoonstelling van foto's van Geert Kallau worden live opnames gemaakt op een oude analoge taperecorder van Teac van de pianist Ako Taher. Ako is in Nederland bekend geworden door zijn optredens in Holland Got Tallent. Een aantal stukken en het aangrijpende levensverhaal van Ako kunt u horen en zien op YouTube

Na het optreden worden deze opnames via apparatuur van Sonore Audio en Blumenhofer speakers afgespeeld. 

Een buitenkans om eens te horen hoe dicht de de weergavekwaliteit van deze apparatuur komt bij de realiteit. Die kans laat ik me dus niet ontgaan. Daar ik regelmatig bij Cock kom om foto's voor de website te maken ken de apparatuur van Sonore Audio vrij goed . Altijd is het dan weer even slikken als je daarna thuis weer naar je eigen set wilt luisteren.

Dit was dus een uitgelezen kans om nu eens te kijken hoe de apparatuur zich echt verhoudt tot de werkelijkheid.

 

High End Forum op bezoek bij Sonore Audio
14-01-2017

Afgelopen zaterdag was het een gezellige drukte in het pand van Music2 en Sonore Audio. Veel mensen van het High End forum waren afgereisd naar Hoek van Holland om te kunnen genieten van moderne en oude vintage draaitafels gekoppeld aan apparatuur van Sonore Audio, Octave en Bumenhofer speakers.

Werner Ero op bezoek bij Music2 en Sonore audio
04-01-2017

Het pand van Music2 is uiteindelijk slechts een kilometer van deze kering gelegen, hoewel de revolutionaire constructie zelf helaas door een hoge dijk aan het oog wordt onttrokken. In tegenstelling tot de andere vooral hoekige panden op het bedrijventerrein, is Dwarskulk 1 als enige met een volledig rondlopende pui uitgevoerd. Samen met de rode bakstenen en grote glazen raampanelen gevat in zwarte kunststof kozijnen, doet het pand zowel modern als prettig uitnodigend aan. Doordat ik reeds verwacht word staat de voordeur al uitnodigend open en kom ik terecht in een lichte en ruime hal met voorportaal. Verrassend is echter dat de eerste persoon die ik vervolgens tegenkom niet Marco de Wilde is, maar Cock van der Weiden! Voor wie hem nog niet kent, Cock is al sinds de oprichting één van de twee mensen achter het zeer uitgesproken Nederlandse high-end merk Sonore Audio.

Sodejuu op bezoek bij Cock van der Weiden
30-12-2016

Een leuk verslag van Sodejuu op het HiEnd forum over zijn bezoek bij Cock van der Weiden

Uhhh ... Meneer uw snaar zit verkeerd...
24-09-2016

CvdWCock van der Weiden van Sonore Audio had een primeur op de Xfi2016 in Veldhoven, het prototype van de Sonore Audio draaitafel! Een wonderschone draaitafel vol noviteiten die veel mensen op het verkeerde been zette. Cock legde graag uit waarom de snaar helemaal niet verkeerd zat.

Sonore Audio bij Audioclub Limburg
12-03-2016

CvdWCock van der Weiden (Sonore AC) en Marco de Wilde (Music2) te gast bij Audioclub Limburg. Als Cock het woord neemt is direct duidelijk dat we een geboren en getogen Rotterdammer in ons midden hebben. Ook om een andere reden: de Kef LS50 luidsprekers waarmee Cock vanavond zou spelen zijn kort voor de demo gestolen. Menigeen zou begrijpelijk hebben afgebeld maar dat was kennelijk geen optie. Met grote voortvarendheid werd een set beschikbaar gesteld door Hifi Maastricht (Jack, dank!) en kon Cock toch zijn verhaal kwijt en zijn ervaringen met ons delen. Waarin hij deskundigheid, gouden oortjes en entertainment wist te combineren.

HighEnd forumleden René en Audiovorden op bezoek bij Cock van der Weiden Deel 1
23-01-2016

HighEnd forumleden René en Audiovorden op bezoek bij Cock van der Weiden.

HighEnd forumleden René en Audiovorden op bezoek bij Cock van der Weiden Deel 2
23-01-2016

HighEnd forumleden René en Audiovorden op bezoek bij Cock van der Weiden.

Sonore AC bij de audioclub brabant
11-10-2015

Op 17 september 2015 waren Cock van der Weiden van Sonore AC en Marco de Wilde van Music2 te gast bij audioclub oost brabant. De club heeft daarvan een mooi verslag gemaakt.

 

"Beide heren waren naar Oirschot getogen vanuit Rotterdam. 'Geen woorden, maar daden' dus en met zijn vertrouwde Rotterdamse accent gaf Cock uitgebreide uitleg over het bijzondere product, waar het deze keer om draaide: de door hem gemodificeerde 'super tweeter'. Dit is een aparte unit, die boven op elke speaker kan worden geplaatst. Qua technologie gaat het om een (speciaal gemodificeerde) bandtweeter. Het vreemde is dat, doordat de kantelfrequentie heel hoog is gekozen, je de 'super tweeter' nauwelijks hoort. Leg dat maar eens aan je vrouw uit: je koopt een speaker (tweeter) die geluid produceert, wat je nauwelijks direct kunt horen..."

 

 

 

 

 

Lees het uitgebreide verslag hier : Bron artikel : Audioclub Oost Brabant

Vinyl Ivan ontmoet Cock van der Weiden
09-09-2015

Vinyl Ivan heeft een uitgebreid interview met Cock van der Weiden van Sonore AC.

 

 

 

"...... Als de demonstratie begint met live opnamen valt het meteen op, bizar. Het is moeilijk te omschrijven, maar je hoort de zaal, de ruimte waarin wordt gemusiceerd. Je hoort de stilte, de ruimtelijkheid van ieder geluid en muziekinstrument. Verbazingwekkend dat er zoveel informatie wordt geregistreerd door de microfoons, maar ook dat deze gewoon op de CD is vastgelegd. Er staat meer op de CD dan we denken. Het blijkt een bizarre ervaring. De brom van een orgelklank, de impulsen van een gitaar, ik kan de klankkast horen. Het is een realistische projectie uit twee simpel ogende luidsprekers. Het lijkt wel of de artiest direct door de luidspreker zingt. Bizar. Cock legt ondertussen uit wat de ontwerpfilosofie van Sonore inhoudt er komen termen voorbij als fasereinheid, perfecte blokgolfen en geen versmering. Maar mijn oren en brein komen nog bij van de ervaring. De tweeter unit, gedoopt de Harmonizer, werkt volgens Sonore boven het hoorbare bereik van het menselijk oor. Toch ondersteunt deze unit volgens Cock het geluid door het snelle impuls gedrag mogelijk te maken van een geluidsgolf. Zowel het filter in de KEF LS50, als de bandtweeter de 'Harmonizer' is aangepast. Volgens Sonore moet de conus of het membraan van de tweeter weinig tot niet natrillen, dus na het bewegen van de conus om een toon te produceren moet deze direct weer stil staan. ......."

 

 

 

Lees het hele verslag bij onze impressies

of op de site van Ivan

 

Pluto Audio 12 A ‘The Black’ met Sonore AC aandrijving
08-03-2015

Sommige mensen gaan naar een audio show om nieuwe producten te zien en te horen. Om heel eerlijk te zijn; zelf ga ik voornamelijk voor de klankmatig beste demo’s met de mooiste, interessantste muziek. En wanneer ik dan terug kijk over de afgelopen jaren dan worden die demo’s steeds opnieuw gegeven door een handjevol mensen. Lange tijd behoorde tot dat uitgelezen groepje een man met een cowboy hoed, luisterend naar de naam Nico. Tijdens de eerste demo die ik van hem bijwoonde - en tijdens alle latere sessies die volgden - gebruikte hij een draaitafel waarvan ik dacht; die zou ik wel eens in mijn luisterruimte willen horen. Nu, vele jaren later, heeft het instapmodel van dat illustere Nederlandse merk Pluto Audio op mijn audio rack een tijdelijk plekje gevonden. Een draaitafel die in Nederland sinds kort standaard wordt geleverd met een bijzondere motor die ontworpen is door het eveneens Nederlandse Sonore AC.

Sonore op de Vinylfuif bij audio21
11-10-2014

Op zaterdag en zondag 11 en 12 oktober 2014 hield hifwinkel Audio21 een heuse Vinylfuif. Feesten met vinyl is een natuurlijke combinatie en het zou gedaan worden met Nederlandse topmerken: versterkers van Sonore en draaitafels van Pluto Audio. Daarbij wordt ook een noviteit gepresenteerd het nieuwe platenspeler aandrijfsysteem van Sonore toegepast op een Pluto Audio draaitafel.

Sonore AC bij Blumenhofer in Duitsland
05-05-2014

Begin mei was er een bijeenkomst bij Blumenhofer in Duitsland. Diverse vooraanstaande mensen uit de audiowereld waren aanwezig.

De reden hiervoor was de introductie van de nieuwe Blumenhoferspeakers. Dit was echter niet de enige inovatie. Het beroemde draaitafelmerk Pluto Audio was ook aanwezig om de nieuwe Sonore AC motor in combinatie met het plutoloopwerk te testen.

Alle aanwezigen, waren unaniem: Wat een ongeevenaard realistisch geluid.

Sonore AC op de audioshow bij Audio21 in Wapenveld
05-04-2014

Op 5 april werd een audioshow geroganiseerd door Audio21. Eigenaar Mark van Braam en zijn vrouw Cathleen hadden deze show georganiseerd ter ere van het 40-jarig jubileum van Pluto Audio en het 35-jarig jubileum van Blumenhofer.

Naast een ruimte voor van den Hull was er ook een speciale ruimte met huiselijke sfeer voor Sonore AC ingericht.

Sonore AC op de lenteshow in Cafe Engels
25-03-2014

Tijdens de Lenteshow demonstreerde Sonore AC hun apparatuur in samenwerking met de Blumenhofer Grand Gioia luidsprekers en de Pluto audio 10 Special draaitafel. Graag geven we u en kleine impressie van deze show.

X-Fi Audioshow 2013
28-11-2013

Op de X-Fi audioshow 2013 introduceerde Sonore AC een aantal compleet nieuw ontwikkelde producten voor de phono liefhebber.

De nieuwe phonotrap, de Doxy.

Een speciaal pakket , dat zorgt voor een optimale gelijkloop bij de draaitafels met een aluminimum plateau.

Luistershow Sonore bekabeling bij ACF Audio
18-11-2011

Deze kabelshow was bedoeld om bezoekers de gelegenheid te geven om hun kabel te vergelijken met andere bezoekers onder leiding van Cock v/d Weiden. De resultaten waren sckokkend.

'De oren van Hoogvliet'. Een interview met Cock van der Weiden door RTV Rijnmond.
25-01-2011

Hoogvliet is meer dan wonen, werken, industrie en de jeugdgevangenis. Hoogvliet is ook: genieten van muziek.

Vlakbij metrostation Tussenwater wordt intensief geëxperimenteerd met geluid. Twee compagnons en vrienden zijn daar voortdurend bezig om de weergave van muziek beter te maken. Één van de twee vertelt het verhaal in deze Postkast.

Interview door Michael van Polen na de show bij Rhapsody
16-10-2010

Een filmpje na de show bij Rhapsody van 15 en 16 okt 2010 op genomen door Michael van Polen werkzaam bij Rhapsody.

Sonore mei 2010. Een weg naar perfectie. Door John Picoso
31-05-2010

Het systeem is heel transparant, erg gemakkelijk en snel, zet een podium neer, is tonaal fraai en rijk, reproduceert opnames buitengewoon naturel, droog, heel crispy, is op geen enkele manier opdringerig…, en bij wat langer luisteren zeker verslavend. Wat ook opmerkelijk goed ging: waar je ook in de ruimte ging zitten luisteren, overal bleef er een 3D plaatje overeind met een redelijk focus van stemmen in het beeld. Ik geloof dat ik niet eens de beste plaats had in de luisterruimte – dat zou misschien toch de roodleren bank geweest zijn. Maar die was bijna geheel ingenomen door een enorme collectie LP’s – waarvan we bij gebrek aan een complete platenspeler er helaas niet eentje van hebben kunnen beluisteren. Op het einde heb ik bij beluistering van geluidseffecten (natuuropnames, zangvogels en onweer) nog wel even op de bank gezeten. Een bizar effect vond ik de wegfladderende zangvogeltjes, die letterlijk rechts en links van mij optraden. Q-sound effecten? Zou kunnen, maar ik schrok zowat linksom omdat ik het gevoel had dat één van die vogeltjes tegen me aan zou vliegen.

Bezoek verslag van audioclub Velsen zaterdag 19 april 2008
19-04-2010

Tijdens de VAD show 2007 introduceerde Sonore haar Statement Line Array luidsprekers waarbij een groot aantal dezelfde luidsprekerunits in een lijn boven elkaar zijn gemonteerd. Grootste voordelen zijn de bijna grenzeloze dynamiek en belastbaarheid, de zeer lage vervorming en de enorme soundstage. Iedereen die concerten bezoekt is eigenlijk meestal wel enigszins bekend met dit principe, omdat het bij grotere zalen of locaties veelvuldig wordt toegepast voor de weergave van de muziek. Tevens zijn in auditoriums en kerken vaak kleinere breedband line arrays in gebruik specifiek voor stemweergave. De Sonore is echter in de basis, de uitvoering en vormgeving bijzonder. En is bovendien aangepast voor gebruik in de huiskamer.

De Sonore is een manshoge paneel c.q. sandwichconstructie  en bevatten per stuk 12 laag/midden luidsprekers en 12 ribbon mid/hoog eenheden. De laag-middentoners hebben een minimale foam rolrand, en ook de centreerpin is tot een minimum teruggebracht. Kenmerkend is ook de minimale kastdiepte in combinatie met een relatief open constructie.

Rede genoeg voor de audioclub Velsen om eens een bezoek te brengen.

Een rotterdamse verrassing
28-02-2010

Een bijzondere luisterervaring van een aantal forumleden van Hear + See.

Twee meer dan manshoge panelen, voorzien van een grote hoeveelheid relatief kleine drivers en ribbon-tweeters, geflankeerd door zeer mooi afgewerkte maar ietwat kale buizenapparatuur zorge voor een onvergetelijk ervaring.

Bezoek audioclub AOB uit Oirschot
29-03-2008

Allereerst werd een bezoek gebracht aan Sonore soundsystems.
Hierbij werd verteld over en geluisterd naar de Sonore Statement, een 250 cm hoge speaker volgens het line-array principe. Bij deze plafondhoge speakers wordt gebruik gemaakt van 12 mid-laag speaker units en 12 ribbon tweeters boven elkaar. Dit geheel is ondergebracht in een gefineerde vlakke behuizing, die na afvullen met metalen vulstof circa
350 kg (!) weegt en daardoor akoestisch dood is, waardoor resonanties en kleuring van het geluidsbeeld worden vermeden. Doordat gebruik wordt gemaakt van een 12tal speakerunits kan de uitslag van elk van deze door
Sonore zelf gemodificeerde units zeer beperkt blijven. Dit uit zich in lagere vervorming en een relatief gemakkelijke belastbaarheid van dit toch ruim bemeten systeem.