Sonore Audio

Nieuws over Sonore


13-01-2017     Preview Sonore Universal Draaitafel

Prototype Sonore draaitafel Zoals eerder gemeld is Cock van der Weiden van Sonore Audio bezig met het ontwikkelen van een eigen draaitafel. De tafel zal worden voorzien van een aantal noviteiten zoals een nieuw ontwikkelde motor, een absoluut stil lager, een nieuwe motorbesturing en een groot licht plateau in combinatie met een Eddy-current rem.

Prototype Sonore draaitafel

Prototype Sonore draaitafel

Prototype Sonore draaitafel

Prototype Sonore draaitafel

Prototype Sonore draaitafel

24-09-2016     Sonore Audio op de Xfi 2016 in Veldhoven

Prototype Sonore draaitafel Cock van der Weiden van Sonore Audio presenteert het prototype van de nieuwe Sonore draaitafel. De tafel zal worden voorzien van een aantal noviteiten zoals een nieuw ontwikkelde motor, een absoluut stil lager, een nieuwe motorbesturing en een groot licht plateau in combinatie met een Eddy-current rem.

12-03-2016     Sonore Audio bij Audioclub Limburg

CvdWCock van der Weiden (Sonore AC) en Marco de Wilde (Music2) te gast bij Audioclub Limburg. Als Cock het woord neemt is direct duidelijk dat we een geboren en getogen Rotterdammer in ons midden hebben. Ook om een andere reden: de Kef LS50 luidsprekers waarmee Cock vanavond zou spelen zijn kort voor de demo gestolen. Menigeen zou begrijpelijk hebben afgebeld maar dat was kennelijk geen optie. Met grote voortvarendheid werd een set beschikbaar gesteld door Hifi Maastricht (Jack, dank!) en kon Cock toch zijn verhaal kwijt en zijn ervaringen met ons delen. Waarin hij deskundigheid, gouden oortjes en entertainment wist te combineren.

 

 Lees het uitgebreide verslag bij de Impressies op deze site

21-01-2016     HighEnd forumleden René en Audiovorden op bezoek bij Cock van der Weiden.

HighEnd forumleden René en Audiovorden op bezoek bij Cock van der Weiden.

 

 Lees hun uitgebreide verslagen bij de Impressies op deze site

10-01-2016     Lancering van de Sonore Jewel Collections

Vanaf heden zijn de nieuwe Sonore Jewel Collections leverbaar. De Jewel Collections vervangen de bestaande Interconnects, Powercords en Speakerkabels. De vernieuwing behelst niet alleen een nieuw kleurtje maar vooral ook een verbeterde bijdrage aan een realistiche muziekbeleving.

 

Instapmodel : Sapphire Yellow

Middensegment : Ruby Red

Topsegment : Tourmaline brown

 

 

Jewel Speakercable Collection

 

Jewel interconnect collection

 

 

Jewel power collection

09-11-2015     New Music High-end Innovation 2015

high end 2015Op 14 en 15 november is Sonore Audio samen met Music 2 aanwezig op de New music high-end innovation 2015.

 

Sonore Audio zal zijn nieuwe speaker The Harmonizer demonstreren.

Tevens zal een deel van het nieuwe kabelassortiment wordt getoond.

 

Cock van der Weiden is aanwezig voor het geven van demonstraties.

01-11-2015     Start van Sonore Audio

 

Cock van der Weiden Cock van der Weiden is geen onbekende in de audiowereld. In het verleden heeft Cock altijd samengewerkt met Arnold Blom. Helaas heeft Arnold besloten te stoppen met het ontwerpen en produceren van audio-apparatuur. Daar audio Cock in het bloed zit heeft hij besloten alleen door te gaan onder de naam Sonore Audio.

 

Cock gaat de bekende passieve productlijn van Sonore voortzetten. Alle producten die Cock in het verleden heeft ontwikkeld blijven leverbaar. Sterker nog. Er is zelfs een verbeterde versie van de toch al sublieme kabellijn in ontwikkeling. 
Daarnaast is er ook een geheel nieuw product door Cock ontwikkeld.

The Harmonizer. Dit is een gemodificeerde speaker die werkzaam is in het gehele audiospectrum.
De werking van deze verbluffende vinding is in elk hoorbaar gedeelte van het frequentiebereik duidelijk waarneembaar.
U zult versteld staan hoe veel gedetailleerder uw bassen zullen klinken.

Naast het produceren van hoogwaardige audioproducten zal Cock zich ook bezig gaan houden met consultancy. Hierover vindt verder op deze site meer uitleg.De commerciele activiteiten heeft Cock uit handen gegeven aan Marco de Wilde van Music 2. Marco is net als Cock een groot liefhebber van de analoge audio. Marco en Cock hebben in het verleden al meermaals samen demonstraties gegeven. Cock vind Music 2 dan ook de perfecte partij om hem te vertegenwoordigen.

The Harmonizer

 

26-09-2015     Sonore AC op de XFi 2015

 

The Harmonizer


Op zaterdag 26 en zondg 27 september kunt u kennis maken met de The Harmonizer van Sonore AC.

De speaker is volledig door Cock gemodificeerd.
Deze speaker geeft het geluid weer in audiospectrum tot ver buiten het hoorbare gebied. Volledig onhoorbaar zult u denken.
Niets is echter minder waar. Deze unieke vinding zorgt voor een grote opwaardering van uw set door het toevoegen van een enorme verfijning van het geluid en een toevoeging van een ambiance zoals u nog niet eerder heeft gehoord.
Deze vinding is te beluisteren op XFi 2015 in de luisterruimte van Music2. Kom u zelf overtuigen dat de frequentiegebieden ver buiten ons gehoor weldegelijk waarneembaar zijn.!
Cock zal u graag in duidelijke taal uitleggen waarom u deze gebieden wel degelijk waar neemt.
Of beter noch... hij gaat het u laten horen!!!


 

 

Interlink

 

17-09-2015     Sonore AC bij Audioclub Oost Brabant

OThe Harmonizerp 17 september 2015 waren Cock van der Weiden van Sonore AC en Marco de Wilde van Music2 te gast bij audioclub oost brabant. De club heeft daarvan een leuk verslag gemaakt. "Beide heren waren naar Oirschot getogen vanuit Rotterdam.

'Geen woorden, maar daden' dus en met zijn vertrouwde Rotterdamse accent gaf Cock uitgebreide uitleg over het bijzondere product, waar het deze keer om draaide: de door hem gemodificeerde 'super tweeter'. Dit is een aparte unit, die boven op elke speaker kan worden geplaatst.

Qua technologie gaat het om een (speciaal gemodificeerde) speaker. Het vreemde is dat, doordat de kantelfrequentie heel hoog is gekozen, je de 'super tweeter' nauwelijks hoort. Leg dat maar eens aan je vrouw uit: je koopt een speaker die geluid produceert, wat je nauwelijks direct kunt horen..."

 

 

 Lees het verslag bij de audioclub oost brabant

09-09-2015     Vinyl Ivan ontmoet Cock van der Weiden

Sonore ACVinyl Ivan heeft een uitgebreid interview met Cock van der Weiden van Sonore AC.

 

"...... Als de demonstratie begint met live opnamen valt het meteen op, bizar. Het is moeilijk te omschrijven, maar je hoort de zaal, de ruimte waarin wordt gemusiceerd. Je hoort de stilte, de ruimtelijkheid van ieder geluid en muziekinstrument. Verbazingwekkend dat er zoveel informatie wordt geregistreerd door de microfoons, maar ook dat deze gewoon op de CD is vastgelegd. Er staat meer op de CD dan we denken. Het blijkt een bizarre ervaring. De brom van een orgelklank, de impulsen van een gitaar, ik kan de klankkast horen. Het is een realistische projectie uit twee simpel ogende luidsprekers. Het lijkt wel of de artiest direct door de luidspreker zingt. Bizar. Cock legt ondertussen uit wat de ontwerpfilosofie van Sonore inhoudt er komen termen voorbij als fasereinheid, perfecte blokgolfen en geen versmering. Maar mijn oren en brein komen nog bij van de ervaring. De tweeter unit, gedoopt de Harmonizer, werkt volgens Sonore boven het hoorbare bereik van het menselijk oor. Toch ondersteunt deze unit volgens Cock het geluid door het snelle impuls gedrag mogelijk te maken van een geluidsgolf. Zowel het filter in de KEF LS50, als de bandtweeter de 'Harmonizer' is aangepast. Volgens Sonore moet de conus of het membraan van de tweeter weinig tot niet natrillen, dus na het bewegen van de conus om een toon te produceren moet deze direct weer stil staan. ......."

 

Lees het hele verslag op bij onze Impressies.