Sonore Audio

Projecten uit het verleden

Een gevouwen hoorn

Een bijzonder hoornproject waarbij de kast als akoestisch filter werkt.

De JMR opus 2 voorzien van dubbelwandige zandgevulde kast.

Een van onze klanten wilde zijn JMR opus 2 verder opwaarderen. Dit resulteerde in een opus 2 voorzien van dubbelwandige zandgevulde kast.

Tevens is het filter verder geoptimaliseerd.

Hoorn project Tractrix op basis van eigen formule

In het verleden hebben we diverse hoornprojecten gebouwd, omdat we nieuwsgierig waren naar de mogelijkheden. Met veel succes hebben we voor enkele klanten hoorns gebouwd. Een daarvan was de tractrix.

Oude Sonore producten

De volgende producten zijn vervangen door verbeterde versies.

De set van Fred

Fred mag worden gezien als een zeer gedreven muziekliefhebber die een grote liefde heeft voor vinyl. Ditzelfde kan worden gezegd over Cock van der Weiden. Nadat beide heren met elkaar in contact zijn gekomen is er vaak tot in de late uurtjes gefilosofeerd over audio.

Fred is een op en top vakman met een eigen bedrijf (Vromans Design), dat gespecialiseerd is in kunstofbewerking. Alles wordt op maat gemaakt naar specificaties van de klant.

Cock is eveneens een top vakman als het gaat over audio en met name draaitafels. Al deze kennis hebben beide heren benut voor het maken van een bijzondere draaitafel.

Voor de realisatie is o.a. gebruik gemaakt van Edel Acryl. Dit materiaal heeft zeer gunstige eigenschappen op het gebied van resonantie, stijfheid en bewerkbaarheid.

Het eindresultaat is niet alleen qua uiterlijk oogstrelend, het muzikale vermogen is absoluut oorstrelend te noemen.